header-over-ons

Nieuws

Zuidlease houdt u op de hoogte van nieuws op het gebied van auto en lease.

Contact

Adres
Zuidlease bv
Industriestraat 31b
6135 KG Sittard

Postadres
Postbus 762
6130 AT Sittard

Contact & Service
info@zuidlease.nl
tel: 046 - 4581767
fax: 046 - 4528540

blok-blauw

Algemeen nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Zuidlease.

Sittard gaat maximaal sociaal met de MAX Mobiel

10 oktober 2018 – Vanaf deze week kunt u ‘m onderweg in de gemeente Sittard tegenkomen; de MAX Mobiel. Deze opvallend compacte auto is door leasemaatschappij Zuidlease afgeleverd bij zorgcentrum Lemborgh in de Sittardse wijk Limbrichterveld.

IMG_9350

De MAX Mobiel is een elektrisch aangedreven, tweepersoons voertuig waar ouderen en mindervaliden korte ritjes mee kunnen maken binnen de gemeente, zoals een bezoekje aan familie, ziekenhuis of om samen met een familielid of mantelzorger er op uit gaan. De MAX, zoals gebruikers ‘m ook wel noemen, helpt gemeenten, zorginstellingen en wijkverenigingen bij het verbeteren van mobiliteit. Het pilot-exemplaar bij de Lemborgh is de eerste MAX in de gemeente Sittard-Geleen. Hij valt op door zijn kleurrijke bestickering en doet qua model denken aan een 45-km auto. Een rijbewijs is niet verplicht om in de MAX te rijden en je mag er bijna overal mee rijden, zelfs op de stoep en in de winkelstraat.

Door de inzet van de MAX Mobiel blijven ouderen en mindervaliden onderdeel uitmaken van de maatschappij. Daarmee levert de MAX dus een mooie bijdrage aan de gezondheid en het welbevinden van mensen.

Brightlands Smart Services Campus community deelt elektrische auto en fiets

9 juli 2018 – Sinds kort maakt de Brightlands Smart Services community in Heerlen gebruik van deelauto’s en deelfietsen. Alles – van reserveren tot openen en sluiten van de auto- gebeurt daarbij met de smartphone. Bekijk op onderstaande video hoe dat in zijn werk gaat:

De motivatie om deelvoertuigen in te zetten komt voor uit het beleidsplan Energietransitie van de overheid. Daarin is de overstap van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen vastgelegd. Dat plan verlangt een andere invulling van mobiliteit dan de traditionele vormen die we tot voor kort uitsluitend kenden. Het delen van mobiliteit levert bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage aan uitvoering van de hoofddoelstelling uit het beleidsplan, de reductie van CO2-uitstoot. Denk daarbij aan deelauto’s en deelfietsen eventueel in combinatie met het OV.

Een organisatie die zich inzet voor de gedragsverandering die nodig is bij deze nieuwe vormen van mobiliteit is Goodmoovs. Zij maken elektrische deelvoertuigen gemakkelijk, betrouwbaar en snel toegankelijk met behulp van de Goodmoovs app voor de smartphone. Met de handige app wordt tevens het gebruik van de auto per kilometer en het gebruik van de fiets per uur berekend. Leasemaatschappij Zuidlease stelt de elektrische deelvoertuigen ter beschikking, Goodmoovs draagt vervolgens zorg voor het gebruikersgemak.

Brightlands sluit zich met de keuze voor Goodmoovs powered by Zuidlease aan bij die zo gewenste transitie naar fossielvrije mobiliteit. Minder auto’s op het parkeerterrein is een eerste stap naar het terugdringen van CO2 uitstoot. Werknemers zonder auto van de zaak kunnen overdag waar nodig tóch gebruikmaken van de elektrische deelauto en met trein of fiets van en naar het werk reizen. Daarnaast kan de auto vaker blijven staan door het beschikbaar stellen van (elektrische) deelfietsen. Kleine en grote bedrijven(terreinen) kunnen zich aanmelden voor Goodmoovs powered by Zuidlease.

Wijzigt mijn bijtelling in 2018 naar 22% of 25%?

6 juni 2018 - Indien u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt in een zakelijk ter beschikking gestelde auto, dan krijgt u te maken met fiscale bijtelling. Dit is een inhouding op uw loon die gebaseerd is op het percentage bijtelling dat van toepassing is op de fiscale waarde van uw auto (catalogusprijs van de auto inclusief opties inclusief BTW). Voor auto’s met een eerste tenaamstelling in 2013 wijzigt de bijtelling in veel gevallen in 2018. Benieuwd of uw bijtelling ook gaat wijzigen? Hier vindt u het antwoord.

Voor auto’s met een eerste tenaamstelling in 2013 is een basisbijtelling van 25% van toepassing. Afhankelijk van brandstofsoort en CO2-uitstoot is er een korting van toepassing (zie onderstaande tabel). Deze korting mag maximaal 60 maanden worden toegepast, deze 60 maanden beginnen op de eerste dag van de maand volgend op de maand van eerste tenaamstelling. Is de datum eerste tenaamstelling bijvoorbeeld 02-06-2013 dan zijn de 60 maanden op 01-07-2013 ingegaan en mag u de korting toepasssen tot 01-07-2018. Daarna vervalt het kortingspercentage en dient u het basisbijtellingspercentage toe te passen, in dit geval 25%.

Een uitzondering hierop zijn 100% elektrische auto’s, deze hebben een uitstoot van 0 gram per kilometer. Berijders hiervan mogen het huidige kortingspercentage van 18% toepassen en betalen, na afloop van de 60 maanden periode, per saldo 7% bijtelling. Per 1 januari 2019 volgt voor deze auto’s nog een aanvullende regel: over de eerste € 50.000,00 van de fiscale waarde mag het verlaagde tarief worden toegepast, over het bedrag boven € 50.000,00 moet het basisbijtellingspercentage worden toegepast.

Tabel bijtellingspercentages 2013

Uitstoot in gram per kilometerKorting op basisbijtellingspercentage van 25%

Bijtellingspercentage toe te passen op fiscale waarde
Diesel
0 t/m 50
25%0%
51 t/m 8811%14%
89 t/m 1125%20%
> 1120%25%
Geen diesel
0 t/m 5025%0%
51 t/m 9511%14%
96 t/m 1245%20%
> 1240%25%

Voor auto’s met een datum eerste tenaamstelling vóór 1 januari 2017 geldt een basisbijtellingspercentage van 25%. Voor auto’s met een datum eerste tenaamstelling op 1 januari 2017 of later geldt een basisbijtellingspercentage van 22%.

Dit verschil wordt door diverse organisaties, ook vanuit belastingadviseurs, ter discussie gesteld. Het principe van gelijke behandeling van gelijke gevallen is hier mogelijk in het geding. Over deze discussie zullen nog de nodige procedures gevoerd worden. Ter behoud van rechten is het daarom te overwegen om voor het verschil tussen 25% en 22% pro forma bezwaar te maken tegen de afdracht van loonheffingen (in geval van werknemers) of tegen de aanslagen inkomstenbelasting (in geval van ondernemers met een zakelijke auto).

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen we naar de brochure Fiscale bijtelling 2017 t/m 2020 van de VNA, Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen, die u hier kunt vinden.

Gebruik van de smartphone en rijden – een gevaarlijke combinatie.

26 februari 2018 – Jorrit Kuipers, onderzoeker aan TU Delft, legde het RTL Nieuws uit:
“Als we aan het autorijden zijn, gebruiken we ons langetermijngeheugen, waar geautomatiseerd gedrag in opgeslagen is. Daar hoef je niet over na te denken. Maar als er iets onverwachts gebeurt, en je moet anticiperen, dan gebruik je je kortetermijngeheugen of werkgeheugen. [..] Dat geheugen gebruiken we ook op het moment dat we een bericht krijgen of aan het intikken zijn op onze smartphone. Als je dat werkgeheugen daarvoor inzet, kun je het niet meer gebruiken voor het verkeer. En dan gaat het vaak fout.”

Wij wijzen je daarom graag op de nieuwste – en behoorlijk slimme – telefoon in auto functionaliteit van Apple; ‘Niet storen tijdens autorijden’. De functionaliteit is aanwezig op Apple iPhones vanaf model 5S. Het werkt als volgt:

telefoon-in-auto

Ga naar Instellingen > Niet Storen
Scrol omlaag naar Niet storen tijdens autorijden
Activeer door Automatisch te selecteren
Kies welk bericht (Automatisch antwoord) verzenders (Automatisch antwoord aan) ontvangen tijdens je rit

Zodra je telefoon zich voortbeweegt met meer dan 20 kilometer per uur wordt de functie vanzelf ingesteld. Je hoeft er dus niet telkens voor en na het starten van de auto aan te denken. De functie schakelt apps zoals WhatsApp en Berichten uit. Apps zoals navigatie of muziek apps werken wel nog steeds. Stel deze wel in voordat je gaat rijden want zodra de niet storen functie is ingesteld kun je je telefoon niet meer bedienen. Is je telefoon aangesloten op een carkit of Bluetooth set, dan kun je wel gewoon bellen in de auto. Zonder zo’n set werkt het bellen echter niet.

Met een Android gestuurd apparaat (minimaal Android 5) kun je ook veilig rijden, mét telefoon in auto. Niet zo geïntegreerd als bij Apple maar met behulp van de ‘In Traffic Reply’ app, gemaakt door Samsung.

Samsung, over dit initiatief op het gebied van verkeersveiligheid:

“In-Traffic Reply werkt heel simpel. Je geeft toegang tot je notificaties en je GPS. Je kiest welke social apps je wilt koppelen en welke reacties de app moet versturen. De rest gaat vanzelf. Elke keer als je fietst of auto rijdt schakelt de app automatisch in, zet je notificatie geluiden op mute en reageert namens jou. Zo houd jij je aandacht op de weg.”

Bron: https://timemanagement.nl/telefoon-in-auto/

MKB Limburg Onderweg

20 november 2017 – MKB-Limburg organiseert in samenwerking met Zuidlease en de Maassche BMW van 14 t/m 15 april een prachtige tweedaagse toertocht  over provinciewegen én landweggetjes, over de ‘highway to hell’ en zelfs over de landsgrenzen heen. Meer dan ooit kunt u onderweg genieten van prachtige landschappen en adembenemende uitzichten. En er is meer dan voldoende ruimte om elkaar onderling te speken en nieuwe contacten op te doen.

Op zondag trekken we verder via het bosrijk laaggebergte van de Belgische Ardennen en door Zuid-Limburg heen. Ook is er een fotomoment om de herinnering aan MKB-Limburg Onderweg 2018 op de gevoelige plaat vast te leggen. Aan het eind van de middag komen we samen bij het eindpunt van de toertocht: Zuidlease in Sittard. Daar sluiten we dit enerverende weekend af met een afscheidsborrel, voor we weer huiswaarts keren.

MKB-Limburg Onderweg 2018 wordt speciaal georganiseerd voor ondernemers, zowel leden als niet-leden van MKB-Limburg zijn van harte welkom zich aan te melden.

De kosten van deelname aan deze ondernemende tocht zijn € 149,- per persoon.

Klik hier voor meer informatie over de tocht en hoe u zich kunt aanmelden.

Zuidlease FD Gazelle

20 oktober 2017 – Elk jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Als kers op de taart in het 25-jarig jubileumjaar behoort Zuidlease in 2017 tot de 754 snelst groeiende bedrijven. Met trots mogen wij ons dit jaar dus FD Gazelle noemen!

logo-gazellen-2017-fd-blauw

blok-blauw

Facebook

Ons nieuws kunt u tevens volgen via onze Facebookpagina. Hier beneden ziet u de meest recente berichten.

This message is only visible to admins:
Unable to display Facebook posts

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Click here to Troubleshoot.