header-over-ons

Nieuws

Zuidlease houdt u op de hoogte van nieuws op het gebied van auto en lease.

Contact

Bezoekadres Sittard
Industriestraat 31b
6135 KG Sittard

Bezoekadres Venlo
Parlevinkerweg 1
5928 NV Venlo

Postadres
Postbus 762
6130 AT Sittard

Contact & Service
info@zuidlease.nl
tel Sittard: 046 - 4581767
tel Venlo: 077 - 7630067
fax: 046 - 4528540

blok-blauw

Algemeen nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Zuidlease.

Goed nieuws voor Noord- en Midden-Limburg!

Zuidlease heeft weer een mijlpaal bereikt. Naast de vestiging in Sittard is er een kantoor in Venlo geopend. Met deze uitbreiding gaat Zuidlease haar lokale en regionale karakter onderstrepen en inspelen op het groeiend aantal relaties in Noord- en Midden-Limburg. Het nieuwe kantoor is gevestigd in het goed bereikbare Lebe Business Center op bedrijventerrein Venlo Trade Port.

Het kantoor in Venlo wordt de nieuwe werkplek van Marcel Idink en Rob Mans, beiden geboren en getogen in de regio. Zij spreken uw taal en beschikken over uitgebreide kennis door hun jarenlange ervaring in de leasebranche. U kunt in Venlo op afspraak terecht voor alle commerciële zaken, alle financiële, administratieve en operationele zaken blijven door kantoor Sittard uitgevoerd worden.

Kantoor Venlo_Website

Marcel en Rob zijn verheugd over de opening. “We zitten nu midden in onze regio en daardoor dichter bij onze relaties. Dat maakt het persoonlijk contact nog makkelijker en verhoogt de snelheid van handelen” aldus Marcel. Rob vult direct aan “ Met name de onafhankelijkheid van Zuidlease onderscheidt ons van een dealergebonden leasemaatschappij. Als partners aan dezelfde kant van de tafel zoeken wij samen met onze opdrachtgever naar de meest optimale invulling van zijn of haar mobiliteitswensen”.

Het adres is Parlevinkerweg 1, telefonisch zijn Marcel en Rob op kantoor bereikbaar nummer 077-7630067.

Zuidlease start unieke campagne in het teken van Limburgse trots

28 januari 2019 – Add Proud is de nieuwe campagne van Zuidlease rondom de MINI One Countryman. Een bijzondere auto met een verhaal dat verteld mag worden. Deze MINI’s staan voor Limburgs ondernemerschap en vakmanschap. Made in Limburg, geleased in Limburg, voor ondernemers uit… Limburg! Die trots op onze provincie staat centraal in de campagne.

Zuidlease formuleerde de ambitie om de MINI One Countryman onderscheidend in de markt te zetten. Het resultaat zijn tien unieke limited MINI One Countryman editions, vijf designs en elk in twee bijzondere varianten. Oogstrelende staaltjes vakmanschap van Limburgse bodem. Onze prachtige provincie verdient een passend jasje. Tien jasjes om precies te zijn, in de edities Limburgs land, vakwerk, lef, goud en accent. En daar is niks mini aan. Wel trots en vooruit dan, een toefje chauvinisme.

Ondernemers die kiezen voor één van de speciale Limburg limited editions worden onderdeel van een collectief trotse Limburgse ondernemers. Het begin van een goed gesprek. Want vragen zal je krijgen als je met deze unieke MINI rondrijdt.

ZUID8001-header-ADDPROUDnw

Wij zijn een Limburgse leasemaatschappij die ruim 25 jaar maatwerk in mobiliteit levert. Door in een kleine regio als Limburg met veel persoonlijk contact, actief de markt te bewerken, worden zowel klanten als autodealers “partners”. Door het persoonlijke contact is het zaken doen veel eenvoudiger en directer.

Tot 28 februari 2019 kan Zuidlease de uitgebreide (inclusief o.a. businesspakket) MINI One Countryman tegen een scherp leasetarief aanbieden. Kijk voor meer informatie op onze campagne website addproud.nl.

Samen met een Limburgs team van professionals Jos Mostard, Jobert Brouns en Mikky Mostard van MH Roadstyling, Jeroen Daemen en Maarten Diederen van Upendi Film&MotionGraphics en Jesse Jacobs en Dominique Theunis van DOOR communicatie en vorm heeft Zuidlease deze campagne gerealiseerd.

Sittard gaat maximaal sociaal met de MAX Mobiel

10 oktober 2018 – Vanaf deze week kunt u ‘m onderweg in de gemeente Sittard tegenkomen; de MAX Mobiel. Deze opvallend compacte auto is door leasemaatschappij Zuidlease afgeleverd bij zorgcentrum Lemborgh in de Sittardse wijk Limbrichterveld.

IMG_9350

De MAX Mobiel is een elektrisch aangedreven, tweepersoons voertuig waar ouderen en mindervaliden korte ritjes mee kunnen maken binnen de gemeente, zoals een bezoekje aan familie, ziekenhuis of om samen met een familielid of mantelzorger er op uit gaan. De MAX, zoals gebruikers ‘m ook wel noemen, helpt gemeenten, zorginstellingen en wijkverenigingen bij het verbeteren van mobiliteit. Het pilot-exemplaar bij de Lemborgh is de eerste MAX in de gemeente Sittard-Geleen. Hij valt op door zijn kleurrijke bestickering en doet qua model denken aan een 45-km auto. Een rijbewijs is niet verplicht om in de MAX te rijden en je mag er bijna overal mee rijden, zelfs op de stoep en in de winkelstraat.

Door de inzet van de MAX Mobiel blijven ouderen en mindervaliden onderdeel uitmaken van de maatschappij. Daarmee levert de MAX dus een mooie bijdrage aan de gezondheid en het welbevinden van mensen.

Brightlands Smart Services Campus community deelt elektrische auto en fiets

9 juli 2018 – Sinds kort maakt de Brightlands Smart Services community in Heerlen gebruik van deelauto’s en deelfietsen. Alles – van reserveren tot openen en sluiten van de auto- gebeurt daarbij met de smartphone. Bekijk op onderstaande video hoe dat in zijn werk gaat:

De motivatie om deelvoertuigen in te zetten komt voor uit het beleidsplan Energietransitie van de overheid. Daarin is de overstap van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen vastgelegd. Dat plan verlangt een andere invulling van mobiliteit dan de traditionele vormen die we tot voor kort uitsluitend kenden. Het delen van mobiliteit levert bijvoorbeeld een belangrijke bijdrage aan uitvoering van de hoofddoelstelling uit het beleidsplan, de reductie van CO2-uitstoot. Denk daarbij aan deelauto’s en deelfietsen eventueel in combinatie met het OV.

Een organisatie die zich inzet voor de gedragsverandering die nodig is bij deze nieuwe vormen van mobiliteit is Goodmoovs. Zij maken elektrische deelvoertuigen gemakkelijk, betrouwbaar en snel toegankelijk met behulp van de Goodmoovs app voor de smartphone. Met de handige app wordt tevens het gebruik van de auto per kilometer en het gebruik van de fiets per uur berekend. Leasemaatschappij Zuidlease stelt de elektrische deelvoertuigen ter beschikking, Goodmoovs draagt vervolgens zorg voor het gebruikersgemak.

Brightlands sluit zich met de keuze voor Goodmoovs powered by Zuidlease aan bij die zo gewenste transitie naar fossielvrije mobiliteit. Minder auto’s op het parkeerterrein is een eerste stap naar het terugdringen van CO2 uitstoot. Werknemers zonder auto van de zaak kunnen overdag waar nodig tóch gebruikmaken van de elektrische deelauto en met trein of fiets van en naar het werk reizen. Daarnaast kan de auto vaker blijven staan door het beschikbaar stellen van (elektrische) deelfietsen. Kleine en grote bedrijven(terreinen) kunnen zich aanmelden voor Goodmoovs powered by Zuidlease.

Wijzigt mijn bijtelling in 2018 naar 22% of 25%?

6 juni 2018 - Indien u meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt in een zakelijk ter beschikking gestelde auto, dan krijgt u te maken met fiscale bijtelling. Dit is een inhouding op uw loon die gebaseerd is op het percentage bijtelling dat van toepassing is op de fiscale waarde van uw auto (catalogusprijs van de auto inclusief opties inclusief BTW). Voor auto’s met een eerste tenaamstelling in 2013 wijzigt de bijtelling in veel gevallen in 2018. Benieuwd of uw bijtelling ook gaat wijzigen? Hier vindt u het antwoord.

Voor auto’s met een eerste tenaamstelling in 2013 is een basisbijtelling van 25% van toepassing. Afhankelijk van brandstofsoort en CO2-uitstoot is er een korting van toepassing (zie onderstaande tabel). Deze korting mag maximaal 60 maanden worden toegepast, deze 60 maanden beginnen op de eerste dag van de maand volgend op de maand van eerste tenaamstelling. Is de datum eerste tenaamstelling bijvoorbeeld 02-06-2013 dan zijn de 60 maanden op 01-07-2013 ingegaan en mag u de korting toepasssen tot 01-07-2018. Daarna vervalt het kortingspercentage en dient u het basisbijtellingspercentage toe te passen, in dit geval 25%.

Een uitzondering hierop zijn 100% elektrische auto’s, deze hebben een uitstoot van 0 gram per kilometer. Berijders hiervan mogen het huidige kortingspercentage van 18% toepassen en betalen, na afloop van de 60 maanden periode, per saldo 7% bijtelling. Per 1 januari 2019 volgt voor deze auto’s nog een aanvullende regel: over de eerste € 50.000,00 van de fiscale waarde mag het verlaagde tarief worden toegepast, over het bedrag boven € 50.000,00 moet het basisbijtellingspercentage worden toegepast.

Tabel bijtellingspercentages 2013

Uitstoot in gram per kilometerKorting op basisbijtellingspercentage van 25%

Bijtellingspercentage toe te passen op fiscale waarde
Diesel
0 t/m 50
25%0%
51 t/m 8811%14%
89 t/m 1125%20%
> 1120%25%
Geen diesel
0 t/m 5025%0%
51 t/m 9511%14%
96 t/m 1245%20%
> 1240%25%

Voor auto’s met een datum eerste tenaamstelling vóór 1 januari 2017 geldt een basisbijtellingspercentage van 25%. Voor auto’s met een datum eerste tenaamstelling op 1 januari 2017 of later geldt een basisbijtellingspercentage van 22%.

Dit verschil wordt door diverse organisaties, ook vanuit belastingadviseurs, ter discussie gesteld. Het principe van gelijke behandeling van gelijke gevallen is hier mogelijk in het geding. Over deze discussie zullen nog de nodige procedures gevoerd worden. Ter behoud van rechten is het daarom te overwegen om voor het verschil tussen 25% en 22% pro forma bezwaar te maken tegen de afdracht van loonheffingen (in geval van werknemers) of tegen de aanslagen inkomstenbelasting (in geval van ondernemers met een zakelijke auto).

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen we naar de brochure Fiscale bijtelling 2017 t/m 2020 van de VNA, Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen, die u hier kunt vinden.

Gebruik van de smartphone en rijden – een gevaarlijke combinatie.

26 februari 2018 – Jorrit Kuipers, onderzoeker aan TU Delft, legde het RTL Nieuws uit:
“Als we aan het autorijden zijn, gebruiken we ons langetermijngeheugen, waar geautomatiseerd gedrag in opgeslagen is. Daar hoef je niet over na te denken. Maar als er iets onverwachts gebeurt, en je moet anticiperen, dan gebruik je je kortetermijngeheugen of werkgeheugen. [..] Dat geheugen gebruiken we ook op het moment dat we een bericht krijgen of aan het intikken zijn op onze smartphone. Als je dat werkgeheugen daarvoor inzet, kun je het niet meer gebruiken voor het verkeer. En dan gaat het vaak fout.”

Wij wijzen je daarom graag op de nieuwste – en behoorlijk slimme – telefoon in auto functionaliteit van Apple; ‘Niet storen tijdens autorijden’. De functionaliteit is aanwezig op Apple iPhones vanaf model 5S. Het werkt als volgt:

telefoon-in-auto

Ga naar Instellingen > Niet Storen
Scrol omlaag naar Niet storen tijdens autorijden
Activeer door Automatisch te selecteren
Kies welk bericht (Automatisch antwoord) verzenders (Automatisch antwoord aan) ontvangen tijdens je rit

Zodra je telefoon zich voortbeweegt met meer dan 20 kilometer per uur wordt de functie vanzelf ingesteld. Je hoeft er dus niet telkens voor en na het starten van de auto aan te denken. De functie schakelt apps zoals WhatsApp en Berichten uit. Apps zoals navigatie of muziek apps werken wel nog steeds. Stel deze wel in voordat je gaat rijden want zodra de niet storen functie is ingesteld kun je je telefoon niet meer bedienen. Is je telefoon aangesloten op een carkit of Bluetooth set, dan kun je wel gewoon bellen in de auto. Zonder zo’n set werkt het bellen echter niet.

Met een Android gestuurd apparaat (minimaal Android 5) kun je ook veilig rijden, mét telefoon in auto. Niet zo geïntegreerd als bij Apple maar met behulp van de ‘In Traffic Reply’ app, gemaakt door Samsung.

Samsung, over dit initiatief op het gebied van verkeersveiligheid:

“In-Traffic Reply werkt heel simpel. Je geeft toegang tot je notificaties en je GPS. Je kiest welke social apps je wilt koppelen en welke reacties de app moet versturen. De rest gaat vanzelf. Elke keer als je fietst of auto rijdt schakelt de app automatisch in, zet je notificatie geluiden op mute en reageert namens jou. Zo houd jij je aandacht op de weg.”

Bron: https://timemanagement.nl/telefoon-in-auto/

MKB Limburg Onderweg

20 november 2017 – MKB-Limburg organiseert in samenwerking met Zuidlease en de Maassche BMW van 14 t/m 15 april een prachtige tweedaagse toertocht  over provinciewegen én landweggetjes, over de ‘highway to hell’ en zelfs over de landsgrenzen heen. Meer dan ooit kunt u onderweg genieten van prachtige landschappen en adembenemende uitzichten. En er is meer dan voldoende ruimte om elkaar onderling te speken en nieuwe contacten op te doen.

Op zondag trekken we verder via het bosrijk laaggebergte van de Belgische Ardennen en door Zuid-Limburg heen. Ook is er een fotomoment om de herinnering aan MKB-Limburg Onderweg 2018 op de gevoelige plaat vast te leggen. Aan het eind van de middag komen we samen bij het eindpunt van de toertocht: Zuidlease in Sittard. Daar sluiten we dit enerverende weekend af met een afscheidsborrel, voor we weer huiswaarts keren.

MKB-Limburg Onderweg 2018 wordt speciaal georganiseerd voor ondernemers, zowel leden als niet-leden van MKB-Limburg zijn van harte welkom zich aan te melden.

De kosten van deelname aan deze ondernemende tocht zijn € 149,- per persoon.

Klik hier voor meer informatie over de tocht en hoe u zich kunt aanmelden.

Zuidlease FD Gazelle

20 oktober 2017 – Elk jaar reikt Het Financieele Dagblad de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Als kers op de taart in het 25-jarig jubileumjaar behoort Zuidlease in 2017 tot de 754 snelst groeiende bedrijven. Met trots mogen wij ons dit jaar dus FD Gazelle noemen!

logo-gazellen-2017-fd-blauw