header-buitenland

blok-blauw

Reizen in het buitenland

De meeste merken hebben een eigen internationale hulpdienst. Wij adviseren u echter om bij pech in het buitenland ons alarmnummer te bellen. Indien u over een Internationale Reis- en Kredietbrief beschikt bent u voor hulpverlening en eventuele repatriëring ingedekt zonder zelf de kosten voor te schieten.

Ons alarmnummer is 24 uur per dag bereikbaar en de service omvat o.a.: bemiddeling inzake reparatie, afslepen en vervangend vervoer, repatriëring naar Nederland, versturen van onderdelen, vervanging van de chauffeur. Indien de hulpdienst niet is opgenomen in het leasecontract, worden de gemaakte kosten doorbelast aan u of uw werkgever. Het nummer van onze alarmservice is 046 – 457 10 82, vanuit het buitenland +31 – 46 – 457 10 82.

Bij schade als het gevolg van een ongeval valt de gehele hulpverlening inclusief repatriëring onder de verzekeringspolis, bel in dat geval het alarmnummer op uw groene kaart.

Klik hier voor de volledige voorwaarden van onze alarmservice.

blok-blauw

Groene kaart voor caravan nodig?

Door de invoering van het eigen kenteken voor caravans lijkt het er misschien op, dat de caravans nu ook een eigen zogenaamde groene kaart moeten hebben. Dat is slechts in een beperkt aantal gevallen nodig.

De groene kaart is een bewijs dat een voertuig verzekerd is voor wettelijke aansprakelijkheid. In Nederland staat op de groene kaart meestal de code AF, waarbij de F aangeeft, dat ook een aanhanger verzekerd is. In Spanje, Polen en sinds 2004 ook Duitsland gelden weer afwijkende regels. Daar moet een caravan een eigen groene kaart hebben, met het kenteken van de caravan. Deze groene kaart moet echter worden afgegeven door de verzekeraar van het trekkende voertuig! Dit moet u zelf tijdig regelen.

Is uw lease-auto bij Zuidlease verzekerd, neem dan tijdig contact met ons op indien u een groene kaart voor de caravan nodig heeft. Stuur een mail naar info@zuidlease.nl en vermeldt in uw mail de volgende gegevens: kenteken van de caravan, merk en type van de caravan, chassisnummer van de caravan.

Meer weten?

Ons Customer Service Team helpt u graag verder.

046 - 4581767

Bezoekadres Sittard
Industriestraat 31b
6135 KG Sittard

Bezoekadres Venlo
Parlevinkerweg 1
5928 NV Venlo

Postadres
Postbus 762
6130 AT Sittard

Contact & Service
info@zuidlease.nl
tel Sittard: 046 - 4581767
tel Venlo: 077 - 7630067
fax: 046 - 4528540