ZL Elektrische sliderpagina

Zuidlease Elektrisch

Zuidlease laat u zien welke keuzes u kunt maken om tot een duurzaam wagenpark te komen.

Zuidlease neemt deel aan Cleaner Car Contracts.

blok-blauw

Tips om groen te rijden

Het Nieuwe Rijden 
Kenmerken van Het Nieuwe Rijden zijn zaken als: auto laten uitrollen, snel doorschakelen, bandenspanning controleren enzovoort.

Bijna 20% van de voertuigkosten zijn brandstofkosten. Daarom is Het Nieuwe Rijden voor uw wagenpark zeer interessant. Het toepassen van de ideeën uit Het Nieuwe Rijden kan een flinke reductie van de kosten voor een wagenpark opleveren.

Deze besparingen zijn te realiseren als bestuurders inzien dat zij hun rijstijl kunnen aanpassen aan de moderne autotechniek. En door het brandstofverbruik mee te laten wegen bij de aanschaf van leasevoertuigen. Het energielabel voor personenauto’s maakt het verbruik van elke nieuwe auto zichtbaar en vergelijkt dat met auto’s die ongeveer even groot zijn. Daarnaast kan een regelmatige controle van de bandenspanning en het gebruik van brandstofbesparende accessoires bijdragen tot een totale brandstofreductie van 10% of meer.

Wagenparkbeheerders die Het Nieuwe Rijden hebben geïntroduceerd merken dat een meer bewuste rijstijl ook resulteert in een vergelijkbare reductie van schade- en onderhoudskosten. Een betere rijstijl en minder schade dragen tevens bij aan een positief bedrijfsimago.

Op het gebied van trainingen in ‘Het Nieuwe Rijden’ zijn meerdere aanbieders actief.
Kijk op www.hetnieuwerijden.nl voor uitgebreide informatie.

Brandstofbesparing 
Uw rijstijl is niet alleen belangrijk voor u, uw familie en anderen, maar ook voor het milieu. Wij geven u een aantal tips die kunnen helpen met het besparen van brandstof.

  1. Zorg dat uw auto goed wordt onderhouden en controleer regelmatig het oliepeil. Goed onderhouden auto’s rijden zuiniger en helpen de CO2-uitstoot te verminderen.
  2. Controleer elke maand de bandenspanning. Als u met te zachte banden rijdt, kan het brandstofverbruik met wel 4%* toenemen.
  3.  Haal onnodige ballast uit uw kofferbak of van de achterbank. Hoe zwaarder de auto, des te harder moet de motor werken en des te groter is het brandstofverbruik.
  4. Doe de ramen dicht, vooral bij hogere snelheid, en haal het bagagerek van het dak als u dit niet gebruikt. Daardoor ondervindt de auto minder luchtweerstand en kunt u het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met wel 10%** verminderen.
  5. Zet de airconditioning alleen aan als dat nodig is. Onnodig gebruik verhoogt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met wel 5%**.
  6. Ga meteen rijden als u de motor heeft gestart en zet de motor af als u meer dan een minuut stilstaat. Met moderne motoren kunt u instappen en wegrijden; dat scheelt dus brandstof.
  7. Rijd met een gelijkmatige en aangepaste snelheid. Elke keer als u versnelt of plotseling remt, verbruikt uw motor meer brandstof en produceert hij meer CO2.
  8. Als u optrekt, schakel dan zo snel mogelijk naar een hogere versnelling. In de hogere versnellingen wordt minder brandstof verbruikt**.
  9. Anticipeer op het verkeer. Kijk tijdens het rijden zo ver mogelijk vooruit, zodat u niet onnodig hoeft te stoppen en optrekken.
  10. Denk eens aan carpoolen om naar uw werk te rijden of in uw vrije tijd er opuit te gaan. U helpt daarmee de files en het brandstofverbruik terug te dringen.

* Internationaal Energie Agentschap
** Europese Commissie
[bron: www.savemorethanfuel.eu)

blok-blauw

Links

www.groengasmobiel.nl Informatie over Groen Gas
https://www.energievergelijk.nl/onderwerpen/elektrisch-rijden Informatie over elektrisch rijden
www.rdw.nl Voertuiginformatie
www.savemorethanfuel.eu Brandstofbesparing
www.vna-lease.nl Nieuws over leasing
www.hetnieuwerijden.nl Het Nieuwe rijden
www.omslagpuntberekening.nl Bereken de optimale brandstofkeuze
www.rijksoverheid.nl Rijksoverheid
www.minfin.nl Info Ministerie van Financien
www.agentschapnl.nl Info Ministerie van Economische Zaken
www.mvonederland.nl Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
www.vvn.nl Veilig verkeer NL
www.jebentalsnelduurzaamopweg.nl Advies voor tanken in buitenland
www.vanAnaarBeter.nl Advies voor wegwerkzaamheden
www.natuurenmilieu.nl Informatie natuur en milieu
www.nederlandelektrisch.nl Alles over elektrisch rijden

Contact

Bezoekadres Sittard
Industriestraat 31b
6135 KG Sittard

Bezoekadres Venlo
Parlevinkerweg 1
5928 NV Venlo

Postadres
Postbus 762
6130 AT Sittard

Contact & Service
info@zuidlease.nl
tel Sittard: 046 - 4581767
tel Venlo: 077 - 7630067
fax: 046 - 4528540

Laadpalen

Bij ons kantoor staan twee laadpalen voor elektrisch rijden. Zoek hier laadpalen in heel Nederland.